СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА НА АЗЕРБАЙДЖАН

8 ДНИ/7 НОЩИ

Цена –хотел 3* – 1449€

Цена- хотел 4* – 1549€

Цена –хотел 5* – 1689€

СЕПТЕМВРИ 2023

1 ден. Излитане от София за Баку в 11: 55. Пристигане в Баку в 16:05. Среща с екскурзовода на летището. Настаняване в хотел от избраната категория- 3*,4* или 5*. Обзорна екскурзия на гр. Баку – панорама на града от височината на Нагорния парк, пешеходна екскурзия с разглеждане на историческите забележителности в центъра на града. Вечерна разходка по главния булевард. Вечеря за собствена сметка.

2 ден.  Шамаха- Лагич

Закуска в избрания хотел. Освобождаване на стаите и отпътуване за Шемаха (120км.) по пътя спирка за разглеждане на скалния мавзолей „Дири Баба”-XV век, намиращ се с село Марази. Разглеждане на „Джуме джамия”-Х век и комплекса от мавзолеи «Едди кумбез» (Сдем  куполола XVII-XVIII вв.) в г.Шемахи. Чай със сладкиши в местен ресторант.

Отпътуване за гр. Лагич (55км.). по пътя спирка за фотографиране и разглеждане на планинската панорама на Големия Кавказки Хребет. Пристигане в града. Разглеждане на резервата Лагич- природни, етнографски и  исторически забележителности и запознаване с живота и бита и традициите на местните жители- лагичи. Обяд за своя сметка в местен ресторант с национална кухня. Посещение на работилници на местните майстори и наблюдение на работата на ювелири, майстори на чеканки, грънчари, тъкачи

( килимите са национално богатство на Азербайджан).

Отпътуване за гр. Габала. Настаняване в хотел от избрания вид, вечеря за собствена сметка, нощувка.

Ден 3- Габала- Шеки

След закуска в хотела  екскурзия из гр. Габала, посещение на етнографския музей, туристическия комплекс „Туфандаг”, където можем да се повозим на 6 км. лифт и да разгледаме прекрасната природа. Обяд в местен ресторант.

Отпътуване за Шеки (80км). Настаняване в хотел от избраната категория. Свободно време и вечеря в ресторанта на средновековна страноприемница „Кервансарай” за собствена сметка.

Ден 4 – Шеки

Закуска в хотела. Екскурзия в музея „Двореца на хановете”, посещение на историческите забележителности в града, а също така посещение на работилница за изработване на витражи на прозорци „шебеке”, на работилници за тъкане на коприна и на сладкарска работилница. Обяд в местен ресторант за своя сметка. След обяд отпътуване за село Киш ( 12км.) Посещение на древния албански християнски храм, построен през (I-IVвек). Чайна церемония в страноприемницата „При Илгами ханшата” с дегустация на местни източни сладкиши. Връщане в гр. Шеки. Вечеря за своя сметка, нощувка в избрания хотел.

Ден 5-Гянджа

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Посещение на „Източния пазар” и отпътуване за Гянджа. Пристигане в гр. Гянджа- вторият по големина град в Азербайджан. Настаняване в хотел от избраната категория. Екскурзионна програма в града:

-Разглеждане на историко архитектурния комплекс в центъра на града «Shakh Abbas maschidi”- джамия с две минарета (XVI-XVIII в.в.), на Медресето, и на стар голям хотел, построен през деветнадесети век, а също така на мавзолея на последния управител на Гянджа- Хан Джавад (19-20 век), разглеждане на средновековна баня «Chokek Hamam» и на други забележителности.

Разходка по централния градски площад на града и разглеждане на фонтаните в парка „Sardar Baghi”  ; посещение на християнската православна църква „СВ. Александър Невски”, посторена през XIXв.

– посещение «Agvan Kilsasi» – христиански храма XVIII в. обяд в местен ресторант за собствена сметка. Възможно е да посетим и гр. Гейгел, който се намира на 12км. от гр. Гянджа.

В Гей Гел: посещение на бившата немска колония Хеленендорф (Helenendorf). Запознаване с архитектурата на старинните немски къщи на преселниците от Баден –Вюртенберг. Разглеждане на лютерански събор от XIXв. И запознаване с експозицията на местния музей на историята.

Връщане в гр. Гянджа. Посещение на мюсюлманския мемориален комплекс от XVI-XVIII в.в –Имам Зада. Вечеря в местен ресторант. Дегустация на традиционната национална кухня на гр. Гянджа. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6. Гянджа- Гобустан- Баку

Закуска в хотела. Отпътуване по маршрута Гянджа- Гобустан- Баку.

Екскурзия в националния резерват Гобустан ( в списка на културното наследство на ЮНЕСКО). Намира се на 65км. от Баку. Разглеждане на експозицията на музея.  По-нататък разглеждане на кални вулкани на планината Дашгил, панорамна обиколка на старите нефтени находища в местността „Биби- Хейбят” и съвременните плаващи нефтодобивни платформи на нефтените компании. Обяд в ресторант на Каспийско море. Пристигане в Баку. Настаняване в избрания хотел, вечеря за собствена сметка.

Ден 7. Закуска в хотела. Екскурзия Храмовите кули на Апшерон-12км. от Баку с посещение на старинните селища Романи, Мардакян, храмът на поклонниците на огъня „Атешгях” в с. Сурахани. Обяд в местен ресторант за своя сметка. Връщане в Баку. Свободно време. Вечеря за своя сметка.

Ден 8. Ранна закуска в хотела. Отпътуване за летището. Полет за София в 08:30 сутринта.

Пакетната цена включва:

*Самолетен билет София-Баку- София с летищни такси;

*Трансфери Летище- Хотел- Летище.

* Луксозен автобус.

*Описаната програма с екскурзовод на руски и преводач от фирма Балкан Балтик Тур ООД.

* Входни такси за посещаваните обекти по програмата.

* Чайни церемонии + сладкиши

*Минерална вода 1/2л. на човек на ден.

Цената не включва:

* Медицинска застраховка – застрахователно покритие 30 000 евро.

*Стойността на азербайджанската виза.

Важно!

 Всеки прави визата си самостоятелно през сайта, 

https://evisa.com.az/en/

 и я заплаща с дебитна, или кредитна карта към сайта за регистрация. Визата става готова за два-три дни след изпращането и плащането и.

* Входните такси, за обекти, неупоменати в програмата;

* Обеди и вечери с алкохолни и безалкохолни напитки;

*Лифта в Габала;

*Разходи от личен характер;

*Разходи за градски транспорт.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията :  10 туриста

Начин на плащане:

  • Първоначална вноска – за ранни записвания – 500 евро до 28.04.2020г.
  • За записвания след 28.04.2020г. – 500 евро в деня на записване и подписване на договора;
  • Остатъкът от сумата – до 10.06.2020г.
  • Заплащането в български лева става по курса лев-евро на Пощенска банка!

 

 Необходими документи:

  • валиден задграничен паспорт/най- малко 6 месеца преди изтичането му.

 

В случай, че необходимият брой туристи не бъде набран най–късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени от тях  депозити.

 

Внимание : ТО „Балкан Балтик Тур” си запазва правото на промени в цените и програмата, поради независещи от него причини, и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.