Дайвинг в Коста Рика 2023

15 дни-14 нощи

07.11-21.11.2023

Сан-Хосе (1н) + Тортугеро (1н) + Аренал (2н) + Мануел Антонио (1н) + Тамариндо (8н)+ Мадрид (1н)

Ден 1. Излитане за Сан Хосе през Мадрид-нощувка в Мадрид

Ден 2. Закуска  и  самостоятелен трансфер до летището в Мадрид. Излитане за Сан Хосе. Пристигане в Сан Хосе. Трансфер до хотел 4*. Разказ са предстоящото пътешествие и настаняване в хотела.

Ден 3.Закуска в хотела Сан Хосе –Тортугеро  

Започваме нашето пътуване рано сутринта, около 6:00 от Сан Хосе. Шофирайки през националния парк Braulio Carrillo, можете да се насладите на красиви гледки и изобилие от растителност. По пътя ще спрем за закуска в ресторант Selva Tropical, където освен храна можете да се насладите на пеперуди и разнообразие от тропически цветя. След закуска ще продължим пътуването си до кея Caño Blanco, минавайки покрай бананови плантации. В Caño Blanco ще се качите на покрита лодка, която ще ви отведе до хотела между 12:30 и 13:00. Следобед ще посетите Музея на костенурките C.C.C. (Caribbean Conservation Corporation) и колоритния град Тортугеро. Обратно в около 17:30 ще имате свободно време да се насладите на хотела, бара и да се подготвите за вечеря. Вечерята ще бъде сервирана от 19:30 до 21:00 и след това ще имате свободно време да се насладите на околностите. Нощувка в хотела. (Храна:Закуска, обяд, вечеря)

Ден 4. Тортугеро- Аренал

На разсъмване ви очаква разходка, за да наблюдавате събуждането на дивата природа на Тортугеро. След разходката се връщаме за закуска (от 7:00 до 9:00 сутринта). След това продължете пътуването си до северните низини на вулкана Аренал и град Ла Фортуна. Отпуснете се в най-добрите термални извори в района. Ще прекарате нощта в 4 звезден СПА хотел. (Храна: закуска)

Ден  5. Аренал

Сутринта: Обиколка на висящите мостове Аренал в парка Mistico-това е красив екологично чист природен проект за пешеходентуризъм, разположен близо до вулкана Arenal. Това    е една от най-добрите разходки сред природата в Ла Фортуна, Коста Рика. Има пътеки и мостове, които ви позволяват да се доближите до птиците, цветята и буйната растителност на първичната тропическа гора. Това е идеалната екскурзия за любителите на природата, посещаващи Коста Рика! Пътеките са за посетители с всички нива на умения и са дълги приблизително 2 мили. По време на разходката можете да се насладите на разнообразието от флора и фауна, характерни за тропическите гори, както и да видите много различни видове птици и растения за около 2,5 часа. Ще вървите в гората през няколко участъка от висящи мостове с гледка към короните на дърветата по лесни, безопасни и красиви пътеки с изглед към вулкана Аренал. Докато преминавате през 15 различни моста, 6 от които са висящи, можете да се насладите на дивата природа.

Следобед: Парка Аренал Вулкан 1968 и другите резервати по границата на националния парк са едно от най-посещаваните места в цяла Централна Америка. Пътеките в парка Аренал Вулкан 1968 и другите близки резервати обикновено са лесни – идеални за релаксираща и информативна разходка с един от нашите професионални водачи сред природата. В тази част на вулкана Аренал някои области са били унищожени от потока лава през 1968 г., така че на някои места растителността е много оскъдна. Обиколката на пътеката от 1968 г. предоставя страхотни възможности за снимки и страхотни гледки към грандиозния вулкан Аренал, девственото езеро Аренал и изгасналия вулкан Чато. Избрали сме подходяща пътека за най-добро наблюдение на дивата природа. Всяка пътека има гористи участъци, където вашият водач ще се опита да да ви покаже птици, маймуни и други животни в естествената им среда.

Нощувка в  4 звезден СПА хотел. (Изхранване закуска)

Ден 6. Аренал- Мануел Антонио

Един ден на пътуване от Аренал до Мануел Антонио  изпълнен с приключения по река Тарколес! Какъв по-добър начин да прекъснете 5-часовото пътуване между Аренал и Мануел Антонио с обиколка на река Тарколес, където можете да видите крокодили. Бъдете готови да видите различни животни, включително прочутите огромни американски крокодили с дължина до 20 фута. Ще бъдете придружени от двуезичен водач, който ще ви покаже често неуловимите животни  по време на 2-часовата обиколка с лодка на река Тарколес и мангровите гори Гуакалильо. Тук ще видите повече крокодили, отколкото където и да е другаде по света! Нощувка в 4* хотел.(изхранване-закуска ,обяд)

Ден 7. Мануел Антонио- Тамариндо

Разгледайте непокътнатата природна красота на световноизвестния национален парк Мануел Антонио, дом на екзотични животни като маймуни, ленивци, птици, влечуги и пеперуди. Очаква ви живописен преход от две мили до един от плажовете, обявен от списание Forbes за един от най-красивите плажове в света. Насладете се на буйната тропическа гора зад вас, белите пясъчни плажове отдолу и кристално сините води по време на освежаваща 20-минутна спирка на плажа. Бъдете готови да вземете фотоапарата си, тъй като вашият опитен водач е опитен и ще ви покаже  разнообразна  флора и фауна, които да заснемете, докато се разхождате. След това трансфер до плажа Тамариндо (5 часа) и настаняване в хотел 4*.

Ден 8. Тамариндо- Дайвинг тур

Гмуркане – Гуанакасте е най-известен със своя кипящ изобилен и разнообразен  морски живот. Стотици хиляди риби се срещат на почти всяко място за гмуркане всеки ден. Рифовите риби са комбинация от тихоокеански крайбрежни и тропически тихоокеански видове, които не се срещат във водите на Карибите, плюс много познати карибски видове. Големите морски обитатели, срещани от дайверите, включват гигантски скатове, няколко вида акули и костенурки, скатове, големи групери и китови акули. Подводните фотографи намират региона за истинска съкровищница, включително впечатляваща гама от мурени, като снежна мурена, скъпоценна и белоуста, зебра и други. Бистротата на водата под вода също варира от 30 до 100 фута в зависимост от местоположението, приливите и непредсказуемите течения.Хранителните води, които привличат огромно количество морски обитатели, също допринасят за лошата видимост. Само на 25 минути с кола от Фламинго, Каталина се превърна в много популярна дестинация за гмуркане, тъй като се смята за неизследван рай с няколко различни места за изследване. (Изхранване –закуска)

Ден 9-14. Закуска в хотела и дайвинг (4 дни) (Изхранване – Закуска)

Ден 15. Тамариндо – Сан Хосе След закуска ви очаква трансфер до аерогарата в Сан Хосе- Излитане за България през Мадрид в 12:15.

Цена на  програмата на човек  при настаняване в  1\2 DBL5046USD

Цената на програмата включва:

• Англоговорящ или рускоговорящ екскурзовод

• Трансфери

• Настаняване в хотели по програмата

• Екскурзии по програмата

• туристически такси

• Хранене по програма: (З) – закуска; (О) – обяд; (В) – вечеря

  • Нощувка в хотел в Мадрид

Цената на програмата не включва:

• Международен полет. Цената на билета София- Сан Хосе през Мадрид към 07.08.2023г е  1550 евро. с летищни такси. Цената на билета подлежи на препотвърждаване към датата на издаване на билета.

• Допълнителни дейности

• Входен билет за Национален парк Tortuguero ($17)

•Лични разходи

• Екскурзии по желание

• Храна и напитки, непосочени в програмата

•Бакшиши

•Химическо чистене

Туристическа здравна застраховка с опция заболяване от корона вирус. При избран от туристите застраховател.

  • Желателно е сключване на застраховка отмяна на пътуването при избран от туристите застраховател.
  • Трансфери до летището в София и Мадрид.
  • Такса за напускане на Коста Рика- 31 долара на човек

Бележки:

*Туроператорът има право да смени посочените в програмата хотели с други хотели от същата категория.

*Туроператорът си запазва правото да променя реда на екскурзиите в зависимост от програмата на турнето.

*Цените подлежат на промяна, крайната цена на обиколката ще бъде посочена при потвърждаване на всички услуги и проверка на цената на полетите на датата на резервиране на обиколката.

*Приемащата страна не носи отговорност за пропуснати закуски в хотелите при напускане рано сутринта в случай на ранен полет или екскурзия

 Фирма Балкан Балтик Тур не носи отговорност за достоверността на информацията, предоставена ни от нашите бразилски партньори.

За неизрядни документи и непридвидими обстоятелства по време на пътуването фирма Балкан  Балтик Тур не носи отговорнист!

Имунизации:  Жълта тресказадължителна и денге-задължителна,  препоръчителни- хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, менингококова инфекция